Как да премахнете ефективно пигментацията?

Възможностите за премахване на пигментни петна варират в зависимост от вида пигментация и местоположението ѝ.

Ето и някои от тях:

IPL – Фотоподмладяване

Фотоподмладяването е изключително ефективно лечение срещу много форми на пигментация. Изпълнява се с IPL лазер и е неинвазивно лечение, което използва светлината за абсорбиране на меланина (тъмния пигмент на кожата) и хемоглобина (червения цвят в кръвоносните съдове). Действа като тази светлина се превръща в топлина, която уврежда целевите клетки без да нарушава повърхността на кожата. В резултат третираните области  потъмняват, понякога стават почти черни,  след което падат самостоятелно в рамките на 7 до 28 дни (в зависимост от областта в която се намират) или постепенно избледняват.

Микронидълинг

Микронидълинг е ефективна терапия за лечение на хиперпигментация при тъмни тонове на кожата. Това мултифункционално лечение създава подмладяващи микро канали в кожата, за да се стимулира баланса и да се нормализира клетъчната функция. Тъй като меланоцитите (клетки, произвеждащи пигмент) са директно атакувани, при възстановянето и коригиращият процес се изравнява тена на кожата за сияен вид. Консултирайте се с вашият лекар, който да ви препоръча лечение, съобразено с конкретня вид пигментация.

Химичен пилинг

Амелан е вид пилинг, чието основно предназначение е да третира хиперпигментация и по-специално т.нар. мелазма. Изключителният му избелващ ефект се дължи на успешната комбинация на активни съставки – коджикова киселина, фитинова киселина, аскорбинова киселина, ретинил палмитат и др. Задължително при него е да си предвидите няколко дни възстановителен период, но след това кожата ви ще бъде със значително изравнен тен, изразени блясък и свежест.

Грижа за кожата

Използването на продукти, съдържащи витамин А и витамин С, може да намали появата на пигментни петна, причинен от излагане на слънце, възпаление на кожата, хормонен дисбаланс или възрастови петна.

Ежедневната употреба на слънцезащитен крем е от съществено значение, когато се извършват процедури за подмладяване, микродермабразио, химически пилинг, лазери и фототерапия. Той може също да предотврати появата на по-нататъшна пигментация и ще спомогне за по-бързото подобрение на текущата пигментация.

Ако имате нужда от повече подробна информация за премахването на пигментацията, не се колебайте да се свържете със специалистите на Дерма Вита. Ще получите професионален съвет за индивидуалния ви проблем на тел.:  02 / 962 25 33(44) или 0884 94 95 81

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *