Как да премахнете ефективно пигментацията?

Възможностите за премахване на пигментни петна варират в зависимост от вида пигментация и местоположението ѝ.

Ето и някои от тях:

IPL – Фотоподмладяване

Фотоподмладяването е изключително ефективно лечение срещу много форми на пигментация. Изпълнява се с IPL лазер и е неинвазивно лечение, което използва светлината за абсорбиране на меланина (тъмния пигмент на кожата) и хемоглобина (червения цвят в кръвоносните съдове). Действа като тази светлина се превръща в топлина, която уврежда целевите клетки без да нарушава повърхността на кожата. В резултат третираните области  потъмняват, понякога стават почти черни,  след което падат самостоятелно в рамките на 7 до 28 дни (в зависимост от областта в която се намират) или постепенно избледняват.

Микронидълинг

Микронидълинг е ефективна терапия за лечение на хиперпигментация при тъмни тонове на кожата. Това мултифункционално лечение създава подмладяващи микро канали в кожата, за да се стимулира баланса и да се нормализира клетъчната функция. Тъй като меланоцитите (клетки, произвеждащи пигмент) са директно атакувани, при възстановянето и коригиращият процес се изравнява тена на кожата за сияен вид. Консултирайте се с вашият лекар, който да ви препоръча лечение, съобразено с конкретня вид пигментация.

Химичен пилинг

Амелан е вид пилинг, чието основно предназначение е да третира хиперпигментация и по-специално т.нар. мелазма. Изключителният му избелващ ефект се дължи на успешната комбинация на активни съставки – коджикова киселина, фитинова киселина, аскорбинова киселина, ретинил палмитат и др. Задължително при него е да си предвидите няколко дни възстановителен период, но след това кожата ви ще бъде със значително изравнен тен, изразени блясък и свежест.

Грижа за кожата

Използването на продукти, съдържащи витамин А и витамин С, може да намали появата на пигментни петна, причинен от излагане на слънце, възпаление на кожата, хормонен дисбаланс или възрастови петна.

Ежедневната употреба на слънцезащитен крем е от съществено значение, когато се извършват процедури за подмладяване, микродермабразио, химически пилинг, лазери и фототерапия. Той може също да предотврати появата на по-нататъшна пигментация и ще спомогне за по-бързото подобрение на текущата пигментация.

Ако имате нужда от повече подробна информация за премахването на пигментацията, не се колебайте да се свържете с Дерма Вита. Ще получите професионален съвет за индивидуалния ви проблем.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *