КАК ДА ПРЕМАХНЕМ ТЪМНИТЕ КРЪГОВЕ ПОД ОЧИТЕ

Тъмните кръгове под очите са козметичен проблем, който влошава външния вид на лицето – прави хората тъжни, уморени, отегчени и дори състарени, което води до дискомфорт в ежедневието на човек.

 Голяма част от пациентите на д-р Паскова споделят, че наличието на тъмни кръгове под очите често е пречка в социалните им контакти.

ПРОБЛЕМ –тъмни кръгове под очите, а какво са те?

Наличието на тъмни кръгове под очите е проблем, от който потърпевши могат да бъдат представители и на двата пола от различни раси и възрасти.
Виолетовият или син цвят се дължи на разширени кръвоносните съдове, покрити с по-тънка кожа.  В периорбиталната (околоочна) зона кожата е изключително тънка и деликатна, а именно в този участък на лицето се появяват първите признаци на стареене.

ПРИЧИНИТЕЛИ – какво води до появата на тъмни кръгове под очите?

  • Начин на живот – преумората и още повече липсата на сън изострят тъмните кръгове под очите. Недоспиването ускорява процесите на  стареене на кожата.
  • Възрастта – с годините кожата губи еластичността си, а мускулите се отпускат, което води до появата на тъмни кръгове и торбички под очите.
  • Слънцето – прекомерното изгалане на слънце повишава производството на меланин в кожата, което е причинител на тъмни петна по нея.
  • Дермална маланоцитоза – тъмни петна със синкаво-сив цвят, които са белег по рождение.
  • Възпаление – появата на акне, екзема или наранявания често водят до възпаление на кожата, след което тя може да потъмнее.
  • Състояния като атопичен дерматит и алергичен контактен дерматит.

РЕШЕНИЕ – как естетичната дерматология се справя с тъмни кръгове под очите?

Естетичната медицина предлага съвременни нехирургични решения, които премахват тъмните кръгове и под очите, взависимост от естеството на причинителя.

Лазерна система Excel V  безболезнено и ефктивно третира тъмни кръгове под очите!
Excel V премахва вени и капиляри чрез комбинация на два лазера с различна дължина на вълната (КТР и Nd:YAG). Благодарение на тях се покрива целия спектър от цветове на съдовете – от светлочервен до пурпурен и тъмнолилав. Специалисти от цял свят успешно отстраняват кожни пигменти с лазери, работещи на принципа на селективната фототермолиза, какъвто е лазерът Excel V в Derma Vita Clinic.

Няколко капки хиалуронов филър решават проблема с тъмните кръгове и уморения вид на периорбиталната зона!
Организмът ни произвежда естествено хиалуронова киселина, на което се дължи свежестта на кожата. Инжектирането на хиалуронови филъри е един от най-бързите начини за подобряване качеството и вида на кожата и дава видими резултати само няколко дни след процедурата.

Козметичните терапии са приоритетна поддържаща грижа за околоочната зона!
Признаците на стареене, торбичките и тъмните кръгове около очите се повлияват от техниките и продуктите, които съчетават висококачествените терапии, а клиниката на д-р Паскова разполага с богат избор от тях.

Тъмните кръгове под очите могат да бъдат не просто естетичен проблем, но и признак за по-сериозни и проблемни състояния. Съветваме ви да се консултирате със дерматолог, ако забелязвате тъмни кръгове под очите си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *