Какво трябва да знаем преди да поставим филър в устните?

lips

В резултат на многото запитвания от ваша страна решихме да селектираме едни от най-често задаваните въпроси, по отношение на филърите за устни. Много е важно да запомните, че подобна процедура се извършва от специалисти дерматолози и се поставят само лицензирани продукти. В противен случай може да си навлечете неприятни странични ефекти. Задължително е след поставяне на филър, да получите сертификат за продукта и дата на манипулацията. Това гарантира оригиналността на филъра и ще послужи за последваща информация, когато отново ще се подложите на подобна процедура. Ще поговорим за Volbella – попълнител ново поколение.

– Каква е важната разлика между Volbella и филърите, които се използваха досега?

Всички знаем, че хиалуроновата киселина е естествен компонент на нашата кожа, който с времето намалява. Тя е идентична за всички нас, но ако се постави в чист вид е много нетрайна и бързо се разгражда. Затова фирмите производители непрекъснато правят разработки и добавят различни свързващи агенти, които да и удължат живота. Това, което е ново за Volbella и го отличава от другите филъри е т.нар. технология Vycross.  Разликата е, че във Volbella преобладават молекули на хиалуронова киселина с ниско молекулно тегло, а това води до създаване на по-здрава и по-резистентна на механизмите на деградация мрежа. Отделно свързването с водата става много по-ефективно и това допълнително удължава живота на продукта. Vycross технологията дава гладка текстура на продукта, прави го лесен за инжектиране и лесен за моделиране, с по-малки отоци след манипулацията. За разлика от вече познатите филъри Volbella има доста дълъг живот. Поставен веднъж той трае за цели 12 месеца.

– На кои места и за кого е подходящо да се използва точно този филър?

Volbella е продукт, предназначен основно за уголемяване на устните и коригиране на асиметрия, деформации на контура и загуба на обем. Също така е подходящ  и за коригиране на фини и средни по дълбочина линии и леки хлътвания.

– Има ли някакви особености, които трябва да знаем, преди да се подложим на процедура с филъри? 

Желателно е да не сте приемали медикаменти, разреждащи кръвта като аспирин и други нестероидни противовъзпалителни, както и витамини от група Е. В зоната, която ще се третира не трябва да има възпаления или херпес, както и бременността също е противопоказание.

– Каква е съвместимостта на Volbella с останалите познати досега филъри – в смисъл, може ли да се използва тя вместо някой друг или заедно с него, още докато не е напълно усвоен от организма?

В случай, че поставеният преди продукт също е хиалуронова киселина, принципно няма проблем след това да се инжектира Volbella. Разбира се, желателно е да споделите това с вашия дерматолог.

Коментари (2)

    • Д-р Катя Паскова

      Клиника ли да ви препоръчаме???

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *