Естетичните потребности на съвременния мъж

В съвремието естетичната медицина не е привилегия само за жените. Все повече господа от различни възрасти и социален статус се възползват от преимуществата на естетиката, за да подобрят външния си вид, а от там и начина си на живот. Загрижеността на мъжа за това как изглежда вече не се свежда само до фитнес упражненията, мъжете също осъзнават нуждата от грижа за образа си. Естествено нуждите и очакванията относно естетичната грижа на мъжете и жените се различават, макар и признаците на стареене да са сходни. Мъжете искат незабавен, безболезнен резултат, без да се налага да прекъсват ежедневните си задължения и без намесата да е крещящо видима. Д-р Паскова споделя кои са най-подходящите процедури за мъже и каква е разликата между мъжката и женската естетична процедура:

За да удовлетвори потребностите за естетична процедура, лекарят трябва добре да познава разликата в анатомията на мъжкото и женското лице. Жените имат по-заоблени форми, докато при мъжете линиите и контурът са по-остри. Веждите на мъжа са по-ниско и по-прави, ето защо ако се приложи инжектиране, като това при дамите и се повдигнат вежите, това ще изглежда смешно за мъжкото лице. Когато става дума за анти-ейдж при мъжа е важно да се знае, че е добре мъжа да има бръчки. Не търсим цялостно изглаждане на лицето, тук целта е да дефинираме контура, да възвърнем загубения обем и да запазим част от бръчките на лицето, които придават мъжественост на силния пол. Корекцията на носа с филър цели по-широк и прав нос, като върхът на носа трябва е по-ниско от този при жените. При бузите е важно да не се придаде прекален обем и оформени скули, това е характерно за женското лице. Назолабиалните гънки на мъжкото лице придават типичния мъжки вид, затова е важно до голяма степен те да се запазят. При коригиране на брадичката се тъси по-квадратна форма и добре дефиниран ъгъл. Устата на господата е по-голяма и горната устна е по-тънка, важно е да го имаме впредвид, ако коригираме тази зона. Филърите, който се инжектират при мъжете са на нехиалуронова гел основа. Предпочитам ги за мъжката кожа поради нейните особености, тя е много по-дебела и плътна, затова има нужда от по-различен състав на филъра, за да контурираме мъжкото лице. Относно техника също работим с игла и канюла, в зависимост от третираната зона. Най-важно е дефинирането на конкретна потребност според индивидуалните нужди. Всяко лице е различно с различна потребност, определянето на нуждите за естетична корекция не е магическа формула, а въпрос на естична преценка на лицето, затова и инжектирането се извършва в различни точки, според нуждите на пациента.

В заключение може да кажем, че през последните години се наблюдава разтеж на пациентите от мъжки пол, все още дамите са основни потребители на анти-ейдж грижите, но господата са се увеличили неколкократно в сравнение с преди 4-5 години. Разбирането,че грижата за виншния вид е важна, особено за мъжете който се занимават с бизнес и продажби, расте.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *