Възходът на „BROtox“ – Ботокс за мъже

ботокс мъже

Ботоксът вече не е популярен само сред жените, с прякора „Brotox“ – процедурата се превърна в голям хит сред мъжете в последните години. Проучване установи, че е има 27% увеличение на мъжете, подложени на естетични процедури последните години.

Не е изненадващо, че мъжете също се интересуват от естетични процедури. Въпреки че има по-малък натиск върху тях да поддържат младежки външен вид,  отколкото върху жените, мъжете не са имунизирани срещу остаряването. Този процес влияе не само върху външния вид, но и върху неблагоприятните чувства и дава отражение върху психиката. Мит е, че процедурите ботокс са само за жени. Това изглежда така, тъй като жените са по-склонни да говорят за своиите естетични процедури по-открито, докато мъжете прикриват посещението си в естетична клиника.

ВИДЪТ НА МЪЖЕТЕ

Външният вид е важен за мъжа. Много мъже смятат, че ако изглеждат по-млади ще запазят предимство в своята професия и ще бъдат възприемани като по-енергични, свежи, можещи и успешни. Статистиката подкрепя тази хипотеза. Особено в офис-базирани професии, мъжете, които изглеждат по-млади могат да създадат впечатлението, че са по-схватливи и по-добри с технологиите, маркетинг и социалните медии или всичко важно за съвременния бизнес.

Като цяло, проучванията показват, че основната разлика между мъжете и жените, които желаят да запазят младежкия си външен вид е, че жените са склонни да бъдат мотивирани от личните си чувства, които може би често са изострени от социалните медии, докато мъжете обикновено използват естетичните процедури като възможност да бъдат по-конкурентни на работното място или в отношенията.

BROTOX

BROTOX е прякорът на боттулиновия токсин, насочен към мъжете. Каквато и да е мотивацията за ботокс, процедурата е същата. Ботулиновият токсин действа чрез отпускане на мускула, след което намалява контракциите и следователно изглажда линиите и бръчките, като прави вида ви по-свеж и по-млад. Тази процедура отнема около 15 минути и поради тази причина се категоризира като „Lunch time procedure“ или процедура за обедната почивка. Няма престой и можете да се върнете на работа веднага. Обикновено се използва стандартна доза при първоначална терапия, като при необходимост се допълва след 2 седмици. Боктс в горната част на лицето обикновено трае около 3 месеца. Поради факта, че мъжете имат по-силни мускули на лицето, изискват по-висока доза ботокс или по-често поставяне.

НЕ ИСКАМ НАМЕСАТА ДА СИ ЛИЧИ

Добрият лекар ще ви третира по такъв начин, че резултатът да изглежда естествено и лицето да не е замръзнало (освен ако това не е видът, който специално търсите), така че да можете да се радвате на освежен и подмладен външен вид, без околните да разберат,че сте използвали ботокс. Естетичната процедура е чудесна възможност за тези, които желаят да подобрят външния си вид с минимален риск от усложнения и без дългосрочен ангажимент.

Д-р Катя Паскова е дерматолог с над 20 години опит в постявянето на ботулинов токсин. Работата ѝ е насочена към подобряване и освежаване на вида, без намесата на лекаря да си личи.

Ако имате въпроси, моля, не се колебайте да се свържете с клиника Derma Vita и нашият екип на тел.: 0884 94 95 81

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *