ВРЕМЕ Е ЗА „РЕСТАРТ“ НА КОЖАТА


Есенно-зимният период е най-подходящото време от годината, в което да отстраните няколко повърхностни слоя на кожата, за да дадете път на обновената и сияйна кожа на лицето ви. Именно това прави пилингът с кожата. Той е ефективтана процедура за лечение на редица кожни несъвършенства, откриваща гладка и мека кожа, а сега е най-подходящият период от годината за него.

Пилингите са доказал се през годините метод за обновянване на кожата, избистряне на тена, премахване на мъртвите клетки, изглаждане и омекотяване на кожата. Пилинг процедурите се прилагат успешно като част от лечението на едни от най-често срещаните кожни проблеми, като хиперпигментация, акне, мазна кожа, разширени пори, белези, тъмни петна. Фините линии и бръчки също могат да бъдат третирани с подходящ за целта пилинг.

Медицинските химични пилинги се делят на 3 вида според силата и дълбочината на действие:
Повърхностен пилинг – за нежно ексфолиране чрез проникване само в най-външния слой на кожата. Процедурата е без възстановителен период.
Среден пилинг – достига до средния и външен слой на кожата. Средните пилинги предизвикват умерено излющване на кожата.
Дълбок пилинг – прониква напълно в средния слой на кожата. Дълбоките пилинги предизвикват силно излющване на кожата.

Спрямо индивидуалните проблеми на пациентите се прилагат различни видове пилинг.
Представяме ви богатия арсенал от пилинг процедури в Дерма Вита.

Тъмните петънца, прекомерното омазняване, включително и фини бръчици се отраняват лесно и ефективно с различни видове химичен пилинг. Всеки един от тях обновява кожата и изравнява тена по неинвазивен начин.

TCA пилинг
Повърхностният ТСА (трихлороцетна киселина) пилинг се прилага успешно на почти всички видове кожа. TCA пилингът помага при проблеми с акне, слънчеви петна, хормонална пигментация, при сухата, мазна или чувствителна кожа.

Jessner пилинг
Лек пилинг, който действа подмладяващо и освежаващо на кожата. Прилага се ефективно в лечението на леки и средни форми на акне, неравномерен тен и признаци на увреда от слънцето.

Бадемов пилинг
Подходящ за третиране на мазна и смесена кожа, като може да се прилага и на по-тъмна кожа. Той има изглаждащо и освежаващо действие, също така намалява възпаленията и следите от тях.

Melanoplus пилинг
Депигментиращ, самонеутрализиращ се пилинг, предназначен за пост-възпалителна хиперпигментация, мелазма, лунички и лентиго.

Melanostop пилинг
Прилага се при лечение на пигментации и в резултат избистря тена на кожата.

Yellowpeel пилинг
Този пилинг съдържа висок процент ретинол. Помага за премахване на фини линии и бръчки, като същевременно изравнява тена на кожата.

Azelan пилинг
Предназначен за лечение на акне, Azelan е повърхностен пилинг, който се бори и с епидермална хиперпигментация, мазна кожа и разширени пори.

Amelan пилинг
Процедурата с избелващ пилинг Амелан е фокусирана върху премахването на нежеланата пигментация. Благодарение на някои от активните съставки, освен изравняване на тена, настъпва и подмладяване и обновяване на кожата.

Салицилов пилинг
Прилага се за лечение на възпалителни форми на акне. Помага за контролиране на излишното омазняване и неравномерната пигментация. Този пилинг в малка срепен повишава чувствителността спрямо УВ лъчи.

Гликолов пилинг
Стимулира клетъчната регенерация и колагенова синтеза чрез ексфолиране на мъртвите клетки. Подходящ е за лечение на акне, хора със себореен тип кожа, разширени пори и повърхностна пигментация.

Пилингите се прилагат успешно в комбинация с други процедури, като част от ефективно лечение на индивидуалните проблеми на пациента. Консултирайте се с дерматолог за избора на най-подходящ пилинг за вас. Професионалистите в Дерма Вита ще ви помогнат в избора на правилна пилинг процедура и ще изготвят индивидуален план за лечение спрямо нуждите на кожата ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *