Botox или филър? Кое да избера?

filler or botox.1000рх.2

Всичко, което е необходимо да знаете за Botox и филърите, преди да пристъпите към процедура:

Разликите между Botox и филър:

Ботулиновият токсин или Botox, както е известно, се използва за временно отпускане на мускулите на лицето, които причиняват линии и бръчки. Botox е марката на най-известния от тези продукти и се използва в областта на медицината и козметиката в продължение на много десетилетия. Той се инжектира най-често между веждите, на челото и зоната около очите – за бръчки пачи крак.

От другата страна са дермалните пълнители, известни също като филъри, тяхната роля е да запълнят загубения обем. С напредването на възрастта клетките ни произвеждат по-малко естествен колаген и еластин, а кожата ни става по-суха и по-малко плътна, поради намаляването на естествената хиалуронова киселина в тялото ни. Дермалните филъри, които са с високо съдържание на хиауронова киселина, се инжектират под кожата чрез фина игла. Това увеличава обема, видимо изглажда линиите и бръчките и прави лицето по-свежо. Обикновено филърите  се използват в областта на бузите или устните, за да се контурира зоната и да се възстанови обемът.

Очкван ефект:

Botox се използва за подмладяване на лицето чрез спиране на мускулната памет и изглаждане на бръчките. Благодарение на филърите, можем да възстановим загубата на обем и по този начин да запазим лицето по-младо!

Продължителност на ефкта:

И двата продукта имат временно действие, което зависи от много фактори. Botox действието продължава средно 3-4- месеца, докато трайността на филърите е около 8-9 месеца. Като трайността е индивидуална при всеки пациент и зависи от начина на му на живот.

Безопасност и странични ефекти:

И двата продукта са  напълно безопасни, когато са поставени от професионалисти. Botox се използва в медицината от години и е одобрен за козметична употреба през 80-те. Съвременните филъри са на базата на хиалуронова киселина, която се разтваря и метаболизира от тялото.

Колко стува:

Цената се определя на базата на използваното количество и третираната зона.

 

Коментари (2)

 1. люба

  kolko shte struva edno povdigane na ovala na liceto i botoks na cèloto

  • Д-р Катя Паскова

   Здравейте

   Повдигането на овала с процедурата Ултраформър е между 1200-1500 лв. Ботокса на чело е между 400-600 лв, в зависимост от поставеното количество. Важно е да се направи една консултация в клиниката, за да видим дали тези процедури са подходящи за вас или има по-подходящи и да изготвим план.

   Поздрави
   Дерма Вита

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *