Жените след 30

shutterstock_117911836Веднъж „прекрачили прага” на 30-те много от вас ще установят, че кожата ви се променя. Фини бръчици, особено при усмивка, петънца и разширени пори стават неизменна част от картината пред огледалото. Лицето сякаш постепенно губи от предишния си блясък и свежест. Ако до момента не сте полагали кой знае какви грижи за кожата си, сега е времето да се заемете по-сериозно с тази задача. Кожата ви си има своите специфични нужди още докато сте на 30 и вие и ги дължите, ако искате да изглеждате чудесно и след 60 годишна възраст.

Малко промени са необходими в ежедневната програма.

Започваме с предпазването от слънце. В по-мрачните дни и градски условия 15-20 фактор може да се окаже напълно достатъчен, но щом започнат по-слънчевите дни трябва да удвоим защитата с фактор 30-50. Също така всеки ден лицето се нуждае от хидратация – по-лек или по-богат продукт в зависимост от това колко суха е кожата ви. Хубаво е в съставът му да фигурират антиоксиданти или хиалуронова киселина, за да добавяме и анти-ейдж въздействие. Вече има и такива, които комбинират в себе си хидратация и слънчева защита в едно за още по-голямо удобство. Не забравяйте зоната около очите както и да се хидратирате и отвътре като пиете по около 2л. течности на ден. В тази възраст нощният крем също трябва да стане част от дневната рутина. Дали ще е с витамин С, ретинол, алфа хидрокси киселини или други анти-ейдж съставки, обсъдете с вашия дерматолог.

Задължително е лицето да се измива вечер с гел или пяна, а сутрин вместо измиване може да се почиства с мицеларна вода. Ексфолирайте го леко веднъж седмично особено през летния сезон.

Дотук с ежедневната грижа. Идва ред и на малко по-специализираните методи от спектъра на естетичната дерматология, които ще дадат трайно подмладяване и забавяне на процесите на стареене.

Подходящо начало в тази насока е серия от 4-5 повърхностни химични пилинги с различни видове киселини. Изборът на продукт и концентрация ще направи вашия дерматолог в зависимост от особеностите на кожата и нейните нужди. Интервалът между отделните пилинги е средно 10 дни и по никакъв начин не се нарушава ежедневния ритъм. Чрез тази процедура настъпва химично премахване на повърхностния слой мъртви клетки, избистряне на тена, свиване на пори и позволява ползваната от вас козметика ефективно да прониква в кожата. Ако сте от тази възрастова група и страдате от акне в късна възраст, тази серия е напълно задължителна. Подходящ сезон – есен, зима, пролет.

Подобна по дълбочина на действие процедура е микродермабразиото. Насочена струя от малки кристалчета механично изчиства мъртвите клетки и с тях повърхностните петънца, стимулира се колагенообразуването, активира се кръвообращението и настъпва видимо освежаване на кожата.

Много често в края на лятото и началото на есента, кожата дори и при по-млади жени, е силно дехидратирана и изглежда леко повяхнала, с намалена свежест. Идеална процедура за този проблем е мезотерапията. Коктейл от хиалуронова киселина, витамини, микроелементи се доставя директно на клетките в дермата. Тя помага да се премахне уморения вид на лицето, да се спрат процесите на стареене, както и води до цялостно подмладяване. Препоръчва се серия от 4-5 процедури.

Зоната около очите е доста деликатна и след 30 години се налага да се погрижим и за нея. Радиочестотният лифтинг с Exilis успява да се справи едновременно с фините бръчки, отпускане на кожата и подпухване. Курсът от 4 процедури, правени буквално и през обедната почивка, ще възстанови еластичността и здравината на кожата.

Често след 30 години, особено ако сте прекалявали със слънцето се появяват  разширени капилярчета по носа и бузите или петна по лицето, раменете деколтето. Премахваме ги бързо и лесно, като разполагайки с различни лазери можем да направим най-добрият избор за вас (KTP, Nd:YAG, IPL, Q-switch Ruby).

Ако дерматологът прецени също така може да се поставят ботулинов токсин за заличаване на мимическите бръчки в горната част на лицето и хиалуронови попълнители за устни и назолабиални бръчки.

Да не забравяме и неприятният за всички дами целулит. От вас се иска да се храните по-здравословно и да не водите много застоял начин на живот. Ние добавяме Акустичновълнова терапия и получаваме перфектната антицелулит комбинация!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *