5 начина да върнете часовника назад за кожата си

кожата

Ако сте започнали да забелязвате промени в кожата си в края на 30-те или началото на 40-те години, не сте сами. Това е времето, когато повечето хора виждат, че кожата им започва да се отпуска около челото и челюстта, а някои области може да изглеждат по-хлътнали, например около очите и областта на бузите. Тези промени правят лицето ви по-старо. За щастие има много терапии, които могат да помогнат за предотвратяване и обръщане на процеса на стареене, които не включват инвазивна хирургия.

Започнете, като внимавате какво поставяте на лицето си. Повечето дерматолози препоръчват ежедневно приложение на широкоспектърен слънцезащитен крем SPF30 +, за да се предотврати преждевременното стареене от излагането на слънце, плюс добавянето на крем с витамин А, през нощта, за да се подобри структурата на кожата, като например третиноин или ретинол. Другите най-високо класирани съставки за борба със стареенето са антиоксидантите от зелен чай, витамин С и Е плюс ресвератрол, намиращ се в червеното вино.

Трети избор може да бъде инжектирането на ботулинов токсин, като например регистрирания в България за безопасна употреба – VISTABEL на Allergan, за да се облекчат бръчките на челото и гънките около очите. Тaзи терапия трае от три до четири месеца. След това в менюто за борба с стареенето се добавят инжекционни дермални попълнители с гел от хиалуронова киселина, като Volite, Volift, Voluma, които натрупват дефлационни зони като бузите и устните и заместват изгубения обем. Те също са временни и могат да продължат действието си от месеци до години, в зависимост от вида и използваното количество.

хиалуронов филър

Една от най-новите и най-вълнуващи нововъведения е апаратът Vivace, който доставя радиочестотна топлинна енергия в кожата, за да стегне отпуснатите места и да стимулира синтеза на нов колаген, който се губи с възрастта.

Vivace RF Microneedling е съвършенство в естетичното лечение, коригирайки три основни проблема, които жените имат: бръчки, текстура и отпуснатост. Системата доставя точна доза радиочестота в кожата чрез микроигли. Това безопасно и ефективно лечение предлага драстични подобрения във всички видове и цветове кожа. Vivace е терапията на съвремието с бързи резултати, без да се налага да си оставате у дома.

виваче микронидлинг

Стимулира производството на колаген, изглажда фините линии и бръчки и спомага за избледняване на белезите от акне. Прилага се и за намаляване размера на порите. RF радиочестотата се превърна в най-желана терапия в естетичната практика за много широка аудитория, защото е безопасна за всички типове кожа и не е необходимо време за възстановяване и определен сезон за прилагане, което е необходимо на лазерите.

Различното от другите терапии, които са по-повърхностни е, че сме в състояние да използваме контролирана RF енергия, за да достигнем няколко слоя на кожата, като контролираме дълбочината и начина на доставяне на енергията.

Съчетаниято на радиочестотната микронидлинг терапия с ботулинов токсин и филъри е най-доброто решение за справяне със състарената кожа и връщане на младежкото излъчване и блясък на лицето!

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *