4 ПРИЗНАKA, ЧЕ КОЖАТА ВИ ЗАСТАРЯВА БЪРЗО

Бръчките и увисването са неизбежни за всички нас – без значение колко добри са нашите серуми и дори след медицинска намеса. Добрата новина – признаците на стареене се появяват по-бавно, ако се грижите добре за вашата кожа. Ако обаче не сте поддържали теглото си във форма със здравословни храни и не храните кожата с полезни съставки, тя ще старее по-бързо, отколкото бихте искали. Ето как да разберете, че кожата ви застарява по-бързо, отколкото трябва.

ЗАБЕЛЯЗВАТЕ ПОВЕЧЕ КАФЯВИ ПЕТНА

Един от по-очевидните признаци на стареене е появата на кафяви петна. Тези петна са резултат от прекомерното производство на меланин в тялото, което се случва, когато кожата ви е била изложена на прекалено много слънце (без да се предприемат превантивни мерки).

Серумите, съдържащи растителни субстанции, са част от комплекта инструменти на всеки дерматолог, те са чудесен начин да се справите с тези тъмни петна. Витамин С, серумът работи усилено за насърчаване на хубав, равномерен тен.

Разбира се, това е само половината от уравнението. За да помогнете на кожата да се предпази от бъдещи слънчеви петна, препоръчително е да използвате слънцезащитни продукти като SPF 30+ всеки път, когато сте навън. На минерална основа, SPF 30 овлажнител се абсорбира бързо от кожата и дава широкоспектърна UVA / UVB защита. Освен това, минералните слънцезащитни продукти не запушват кожата, така че е идеална за тези с по-чувствителна кожа, която има тенденция да се дразни лесно.

Най-ефективните методи за справяне с петната са лазерната терапия и пилинг процедурите.

КОЖАТА ВИ Е СУХА – ДОРИ СЛЕД НАНАСЯНЕ НА ОВЛАЖНИТЕЛ

Като тийнейджър, може би сте се борили с мазната кожа. Но тъй като кожата остарява, тя произвежда по-малко себум, докато внезапно не възникне обратният проблем – кожата ви е твърде суха! Най-добрият начин да се борим с този проблем е да обновите овлажнителя с един по-силен тласък!

За най-сухите кожи може да се нанася силно успокояващ крем, който абсорбира бързо, за да осигури незабавна хидратация и комфорт. Търсете крем с комбинация от хиалуронова киселина и масло от ший, които работят заедно не само за незабавно възстановяване на хидратацията, но и за увеличаване на липидния слой на кожата за непрекъсната хидратация. С напредването на възрастта липидите в кожата, които са естествени овлажнители, намаляват, така че е важно да използвате правилните мазнини.

За дълбока хидратация и въстановяване на тургора на кожата се препоръчват мезолифт, мезотерапия или плазмолифтинг.

РЪЦЕТЕ ВИ ИМАТ БРЪЧКИ

Ръцете често са по-пренебрегвани от останалата част от тялото, въпреки че действително са изложени на повече слънце от другите части. В резултат на това ръцете ви могат да стареят малко по-бързо от лицето ви. Тъй като кожата на ръцете ви е деликатна, тя има тенденция да изтънява. Хидратиращият лосион за ръце и тяло е препоръчителна грижа. Целта тук не е само хидратация, а работа върху сигналните признаци на стареене за цялото ви тяло. Маслото от гроздови семена, маслото от макадамия, маслото от жожоба и маслото от ший възстановяват бариерната функция на кожата, като вливат кожата с прилив на хидратация, търсете продукти с това съдържание.

При загуба на обем и състаряване на ръцете се препоръчва инжектиране на нехиалуронов филър. Той възвръща обема и плътността на гърба на дланите. За хидратиране на зоната се поставя и Juvederm Volite, хиалуронов филър.

БРЪЧКИ ОКОЛО ОЧИТЕ

Понякога тези досадни бръчки или линии на смях се появяват малко по-рано, отколкото бихте искали. За съжаление, това са и първите признаци на стареене.

С напредването на възрастта кожата ви произвежда по-малко колаген и тези бръчки, които се появяват при смях и мимика, остават. Околоочните серуми са стъпка 1 към запазване на деликатната кожа в тази област. Околоочните мезотерапии подхранват кожата, като доставят коктейл от витамини и аминокилени, които подобряват вида и изглаждат фините линии. Поставянето на ботокс около очите, изглажда бръчките и действа като превантивна мярка за образуване на нови бръчки. Важно е да изберете опитен инжектор, които ще постави точното количество, така че да не блокира напълно мимиката и да предотвратите нежелани реакции.

Д-р Паскова е опитен инжектор, с над 25 годишен опит, официален трейнер на Allergan за поставяне на филъри и ботулинов токсин в България.

За допълнителна информация и записване на час тел.: 0884 94 95 81 и 02 / 962 25 33(44)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *