3D подмладяване

В последните години все повече хора се интересуват от това как да подобрят външния си вид чрез методите на естетичната медицина. Съвсем естествено е непрекъснато да има редица новости, открития и подобрения в тази сфера, тъй като е задължително това да става безопасно и качествено. Напоследък има тенденция да се обръща повече внимание върху методики за възстановяване на обем в зони, като лице, шия и ръце – т. нар. „volumizing procedures“. За тази цел постоянно се разработват нови техники на инжектиране и продукти, за да може да се постигат максимално удовлетворяващи резултати.

Сигурно е, че далеч невинаги е възможно само с помощта на козметичните средства да постигнем чудодеен ефект. Паралелно с това натовареното ежедневие и все по-големите и повече ангажименти, често ни лишават от каквото и да било свободно време за нас самите. Как бихме могли да възвърнем свежия и младежки вид на своето лице, да заличим следите на умората, да възстановим естествените контури без това да ни отнеме много време? Решението на проблема е в т. нар. ”експресен минилифт” в обедната почивка.

В хода на живота под действието на вътрешни (като пол, генетична даденост) и външни (напр. излагане на слънце, пушене, стрес) фактори се появяват определени видими промени във формата, размера и конфигурацията на лицето. Принципно след 20 годишна възраст, кожата започва постепенно да изтънява с възрастта.

С помощта на няколко миниинвазивни метода се постига ефекта на цялостно подмладяване.

Едно от основните правила  за  получаването на максимално естествен вид, е на лицето да се гледа триизмерно, т.е. да се има предвид общия му обем, кожната текстура, мускулната активност и поддръжката от костната структура. Обикновено лицето се разделя хоризонтално на три третини.

В горната трета на лицето – повишената активност на мимическите мускули значително се подобрява и редуцира от Ботулинов токсин. Като допълнение може да се постави попълнител с хиалуронова киселина или Radiesse в слепоочията или над веждите.

В средната и долна трета на лицето основно се цели възстановяване на загубения обем. Това се постига разбира се чрез попълнителите. Изборът на филър и начинът на неговото поставяне се прави от специалист съобразно индивидуалните ви особености. Много често пациентите фокусират вниманието си върху конкретна бръчка без да обръщат внимание на промените в контура. Именно тук е ролята на квалифицирания специалист да прецени кои точно части от лицето се нуждаят от корекция. Най-често попълване се прави в следните области: назолабиални бръчки; устни – за уголемяване или оформяне на контур; скули; марионетни линии (гънки около ъглите на устата); бръчките наречени “долината на сълзите” (започват от вътрешния ъгъл на окото и се спускат надолу успоредно на назолабиалните бръчки); брадичка, дори и носа. Процедурата изисква единствено локална анестезия под формата на крем. Особено внимание напоследък се обръща на областта около очите. За нея фирмите предлагат вече специални продукти, даващи по-дълготраен ефект и същевременно без риск от странични реакции.

В рамките на обедната си почивка може също така и да направите нещо  за възвръщане на равномерния и сияен тен на кожата, а именно повърхностен химичен пилинг. Непосредствено след него ще има съвсем леко зачервяване на кожата, което преминава напълно за минути.

Така в рамките на приблизително час може да се съчетатят попълнители в няколко зони на лицето, химичен пилинг и ботулинов токсин и без да има нужда от последващ възстановителен период и някакви специални грижи. Доверете се на квалифициран специалист дерматолог и със сигурност ще напуснете кабинета му по-млади, свежи и с възстановени естествени контури на лицето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *