11 приложения на ботокс инжекцията

ботокс

Помните ли злия магьосник от филма Хари Потър? Всички знаеха името му, но никой не го споменаваше. В миналото, отношението към ботокс инжекцията беше същото. Всички знаеха магическия резултат, но никой не споменаваше името на вълшебната ботокс терапия. За радост съвременното общество обсъжда почти всичко и ботоксът вече не е тема табу. Дори може да се каже, че се е превълнал в основна тема, когато става дума за анти-ейдж. Това което много хора не знаят за ботулиновия токсин е, че той може много повече от това да премахва бръчките. Вижте за какво се използва ботокс в съвременния свят:

1. Ботокс срещу акнето.  Може да ограничи производството на себум, намалявайки възпаленията. Инжектирането на малки дози, повърхностно, в определени зони контролира омазняването на кожата, като това ще предотврати прекомерното производство на себум. Тази терапия може да бъде назначена и проведена, единствено от всикоквалифициран лекар – дерматолог. Най-ефективната зона за използване на ботокс за ограничаване на производството на себум, е челото.

2. Временен лифтинг. Използва се за формиране на челюстта, повдига върха на носа и отпуска бръчките около очите и челото, с приложение на всеки три месеца.

3. Ботокс за носа. На около 40-годишна възраст носът ви може да увисне, което ще промени цялото ви изражение. Ботокс може да ви помогне, като повдигнете носа и върнете времето с няколко години назад. При този вид лечение лекарят може да инжектира в основата на носа (между ноздрите), за да освободи отпускащия мускул, който издърпва носа надолу, което ще промени цялото лице.

4. Омекотете челюстта и брадичката. Стискането и триенето на зъбите може да направи вашата челюст по-широка с течение на времето. Вашият дерматолог ще инжектира ботулинов токсин в зоната, която свива мускула и стеснява челюстта. Резултатите, които траят една година, може да имат и други положителни ефекти, като например да се повдигнат бузите и да се облекчи болката, която може да имате при триенето на зъбите.

5. За долната част на лицето. Ако вашата челюстна линия не е добре дефинирана, малко ботокс в зоната на мускулите, на челюстната кост, може да издърпа кожата за по-ясен, оформен резултат.

6. Повдигнете устните си. Филърите в стил Кайли Дженър, не са единственият начин да се сдобиете с обемни, младежки изглеждащи устни. Вашият дерматолог може да инжектира мънички капки ботокс в горната устна граница, за да повдигне и оформи зоната – нагоре и леко навън, така че да изглежда по-пухкава. Техниката изисква по-малко продукт, в сравнение с други области на лицето, това прави процедурата изгодна.

7. Изгладете шията си. Мускулите на шията могат да започнат да се уголемяват и да изпъкват с настъпването на възрастта, което води до появата на плътни, стегнати „корди”. И ако това не звучи достатъчно лошо, мускулите на шията и повърхностните мускули на лицето са свързани помежду си, така че шията може да издърпа останалите ви лицеви черти надолу. Ботокс, още веднъж, е отговорът. Отпускането на мускулите на врата води до омекотяване на бръчките, премахване на „въжетата” и повдигане на лицето. По принцип това е нехирургичен лицев лифт.

8. Подмладява деколтето. С възрастта (и излагането на слънце) в зоната на деколтето се образуват бръчки. За да се премахнат може да се инжектира нужното количество ботулинов токсин в гръдните мускули.

9. Спира мигрената. Не е напълно ясно как ботокс работи за лечение на мигрената . Теорията е, че блокира сигналите за болката, които се изпращат в мозъка, и че тотпуска мускулите в главата, така че те не са толкова чувствителни към болката. В случай на мигрена, лекарят ще инжектира в челото, темпоралната област и скалпа. Това лечение е подходящо за пациенти, които имат често мигрена атаки, които не се подобряват с традиционните медикаменти. Проблемът е, че невролозите, които инжектират ботокс по тази причина, не винаги обмислят естетичния резултат, а някои пациенти идват с напълно замръзнала чела и паднали вежди. Може да потърсите добър естетичен дерматолог, които да приложи ботокс с лечебна цел, като съобрази естетичните резултати.

10. При прекомерно изпотяване. Ботокс работи върху мускулнните влакна, като предотвратява предаването на нервните съобщения към вашите потни жлези. Ако жлезата не получи сигнал, тогава тя не произвежда пот, което означава, че няма да има прекомерно изпотяване, в тази област. По този начин се използва за лечение на хиперхидроза (медицински диагноза прекомерно изпотяване) чрез инжектиране на областта – да речем, под мишниците или дланите. Това може да бъде живото-променящо лечение за хора с патологично изпотяване.

11. Запазва прическата. Да, наистина. Някои жени, които прилагат ботокс на челото, съобщават, че не се потят по линията на косата и прическата им се запазва за по-дълго. Знаейки за този резултат, някои дами искат ботокс инжекции, изрично с цел да запазят своите прически по-свежи за по-дълго време. Всичко това обаче, трябва да бъде преценено от вашия лекр и да не прилагате терапия, която не е съобразена с вашите нужди.

Ако смятате,че ботокс терапията може да се справи с някой от вашите проблеми, не забравяйте да се посъветвате с много добър специалист.

Час за консултация с д-р Паскова може да запазите на тел.: 0884 94 95 81 и 02 / 962 25 33(44)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *