Училище за красота: Как да различаваме филърите? Кой е подходящят за мен?

fillers Какви са най-често срещаните видове филъри и как мога да разбера кой е подходящ за мен?

Juvederm  срещу Juvederm Voluma, Restylane срещу Restylane Silk – трудно е да намерите разграничение между всички попълнители на пазара. Попитахме специалисти за основните разлики между продуктите. Предлагаме ви един бърз курс за филъри, видовете им и място на поставяне:

За начало, нека си представим лицето в 3 многослойни измерения. Има структурна подкрепа (като бузите), мускулен слой (допринасящ за жизнеността), слой мека тъкан (мазнините и тъканите, допринасящи за обема) и кожата (покриваща всички подлежащи слоеве). Всеки инжекционен продукт има различни физикохимични свойства и работи за постигането на конкретни цели в определени анатомични области, няма магически попълнител за всичко. Филърите са подразделени на хиалуронова киселина (Belotero, Juvederm, Voluma, Restylane), калциев хидроксиапатит (Radiesse) и поли L-млечна киселина (Sculptra). Освен това всяка марка има и подкатегории, основани на концентрацията на продукта и дали е смесен с анестезия.

Състав и приложение

 Филърите на основата на хиалуроновата киселина (НА), са изработени от молекула, която естествено се намира в кожата ни (висока съвместимост с малко или никаква реакция). Те са идеални за първо поставяне. Пациентите могат да се инжектират почти навсякъде, да добавите обем или форма на назолабиални линии, бузи, устни, клепачи, вежди, чело и нос. Най-голямото им предимство е, че те са единствената категория за попълване, която е обратима от ензим, хиалуронидаза, която може да „стопи “ почти веднага продукта – това е революционно при лечението на пациенти с неприятни злополуки.

Radiesse е в категорията калциев хидроксиапатит, има отлична способност за повдигане, когато се инжектира дълбоко и е единственият одобрен от FDA за подмладяване на ръцете.

 Sculptra е в категорията поли L-млечна киселина, и е стимулат на колагена който работи постепенно в хода на серия от лечения. Действа на подлежащата структура на кожата във времето с естествено изглеждаща корекция.

Класификация

Някои специалисти , като д-р Паул Лорнек, разделят пълнителите на две широки категории : тежки – обемни или леки – повърхностни. Radiesse е запълващ филър за зоната на скулите, средната част на лицето или слепоочията, поради дълготрайния си ефект. Друг избор за тези области са тежките пълнители на основата на  хиалуронова киселина, като Juvederm Voluma и Perlane-L от семейството на Restylane. Устните, линиите на устните и назо-лабиалните гънки изискват по-леки, по-повърхностни филъри . Най-подходящи за тези области са хиалуроновите пълнители Juvederm, Restylane и Belotero.

Не забравайте да се консултирате с добър специалист преди да изберете процедура.

За допълнителна информация и записване на час тел.: 0884 94 95 81 и 02 / 962 25 33(44)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *