Тъмните кръгове около очите

За съжаление, тъмните кръгове около очите са доста често срещан проблем. Те всъщност се дължат на разположените под кожата кръвоносни съдове. Точно капилярите придават синкавия оттенък на фината кожа в тази деликатна област.

С времето кръговете стават още по-изразени, тъй като кожата постепено изтънява, губи от колагена си и става по-прозрачна. Стресът, напрежението и преумората допълнително спомагат за засилването им.

Друга причина за тях са алергиите. Сълзящите и сърбящи очи карат хората да ги търкат, а това всъщност травмира капилярите и причинява още по-голямо потъмняване и подпухване на кожата около очите.

Тъмните кръгове могат също да се дължат на недостиг на антиоксиданти и витамин К.

Да не забравяме и приноса на индивидуалните особености, като хора с по-дълбоко разположени очи или по-тънка и тъмна кожа са по-предразположени.

Кожата около очите е много деликатна и различна от кожата по останалата част на лицето. Поради това трябва да се ползват кремове предназначени именно за тази зона. Дори леките хидратанти не са подходящи за нанасяне върху околоочния контур.

Активните козметични съставки, които са насочени да се борят срещу този проблем включват антиоксиданти и витамин К. Околоочни кремове, съдържащи ретинол също могат да допринесат за подобряване вида на кожата около очите. Има и 2 малко по-рядко срещани и трудни за произнасяне съставки, които влияят върху намаляване на тъмните кръгове – Палмитоил тетрапептид-3 и Палмитоил олигопептид.

Все пак, трябва да знаете, че кремовете не са в състояние винаги да се справят напълно с този проблем. В някои случаи трябва да се включат и процедури от типа на попълване с хиалуронова киселина, лазерно третиране, радиочестотен лифтинг.

Вие също може да помогнете, като се стараете да се наспивате, храните се здравословно и пиете много вода.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *