Ръцете издават истинската ни възраст

11

Една жена, може да изглежда по-млада отколкото е, но ръцете са тези, които винаги издават истинската ни възраст. Изложени на агресивната външна среда, ръцете ни страдат и изсъхват по-бързо от други части на тялото ни, поради по-малкото мастна тъкан в тях. Друга причина е това, че често пъти грижата за ръцете е пренебрегвана, за разлика от лицето ни например. Това от своя страна, още веднъж увеличава разликата във външния вид.

Кожата на гърба на ръцете е особено тънка (2 мм дебелина сравнение с 4mm на дланта) и е много деликатна. След като достигне 40-годишна възраст, кожата на ръцете ни започва да изстънява средно с 3% всяка година. Кожата става по-тънка и започваме да забелязваме загуба на обем, което прави сухожилията и вените по-очевидни. Това е, което ние наричаме „skeletisation“. Започват да се появяват и т.нар. старчески петна върху кожата. От 50-годишна възраст, костите стават по-видни, кожата започва да се сбръчква и външния вид става по-груб.

Подмладяване на ръцете

В днешно време има много различни начини ръцете ви да изглеждат по-млади и по-красиви, в зависимост от проблема, който се нуждае от лечение.

С тази техника се инжектира коктейл от хранителни вещества в кожата, които стимулират фибробластите. Хиалуронова киселина с витамини, минерали, коензими, аминокиселини и антиоксиданти, дълбоко рехидратират кожата и възобновяват синтеза на колаген. Тази процедура прави ръцете по-меки и видимо подобрява структурата на кожата. Може да се използва като превантивна мярка. Идеална е за много суха кожа.

  • По-малко видими вени и сухожилия

„Skeletisation“ на ръцете може да се коригира чрез инжектиране на филър за възстановяване на загубения обем, който предлага допълнително предимство за възстановяване на тонуса на кожата и подобряване на еластичността.

Хиалуронова киселина:

Подкожното инжектиране на продукт като хиалуроновата киселина има предимството, незабавно да възстановява загубения обем и заличаване на видимите вени и сухожилия. Инжекциите се правят с помощта на микро-канюла под кожата, така че да не вреди на тъканите или да причинява синини. Резултатите са незабавни.

  • Заличаване на старчески петна с:

Пулсираща светлина

Тази процедура ни дава възможност да премахнем старческите петна, които се появяват с течение на времето чрез насочване на меланин пигменти. Това лечение се прилага през сезоните, когато излагането на слънце е най-малко и единствената предпазна мярка изисква – третираните зони не трябва да бъдат излагани на слънчева светлина в продължение на четири седмици след процедурата.

Пилинг

Трихлороцетна киселина (ТСА) се нанася на слоеве докато зоната на третиране не стане бяла. Тъмните петна избледняват постепенно.

Всички тези технологии могат да се комбинират, за да подмладите ръцете си напълно, както на повърхността на кожата, така и в дълбочина.

Техния ефект може да бъде удължен с ежедневното използване на козметика, като хидратиращи кремове и защита от слънце.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *