Попълване на скули

В днешния забързан и натоварен начин на живот голяма част от нас са подложени на все по-силен натиск от страна на обществото да сме на високо ниво, както в работата, така и в ежедневието. Годините постепенно минават докато един ден поглеждайки се в огледалото осъзнаем, че това което виждаме там никак, ама никак не ни харесва. Ако срещу вас „стои” тъжно и уморено лице, с напрегнат или стресиран вид, то това едва ли се дължи само на новопоявилите се бръчки. Причината се крие още по-дълбоко, а именно в загубения обем и еластичност, нарушен контур и изострени черти на лицето.

Красивото лице е симетрично, пропорционално, с добър баланс. С времето обаче няколко фактора сериозно нарушават тази хармония.  Гравитацията, намаленото образуване и загуба на здрав колаген, дългогодишната активност на лицевата мускулатура при хранене и говор, както и пораженията от слънцето са главните виновници. Така се стига до т.нар. „обръщане на триъгълника” – от сърцевидна формата на лицето постепенно става крушовидна.

Загубата на обем засяга най-вече средната част на лицето, т.е. предимно зоната на скулите. При това бавно, неусетно и не винаги напълно симетрично спрямо двете половини на лицето. Представете си една надута плажна топка оставена на времето, която започва постепенно да спада в определени участъци. Това за съжаление се случва и с нашето лице. Напълно споделяме новата философия в естетичната медицина за т.нар. 3D подмладяване, чиято идея е да се прави възстановяване на обема на меките тъкани, а не на отделна бръчка. Затова основните усилия трябва да се съсредоточат върху зоната на скулите. Възстановяването на обема там допълнително повдига назолабиалните гънки и най-вече се оформя овала на лицето и се омекотяват чертите. Допреди няколко години единствената възможност за видимо подмладяване беше хирургична. За щастие скалпелът вече е заменен с далеч по-безобидната процедура – попълване с дермални филъри. Разработени са специални продукти точно за зоната на скулите, които се отличават с по-голяма трайност (около 1 година), по-голяма пластичност и напълно естествен резултат. Да не говорим, че една такава процедура съвсем спокойно може да се вмести в обедната ви почивка. Разбира се в медицински кабинет от квалифициран дерматолог.

Опитният специалист най-добре ще може да прецени какъв продукт и какво количество от него ще са необходими за всеки пациент. Опитният специалист се отличава и с това, че трябва да притежава т.нар. „двойно виждане” – вижда 3-измерно зоните със загуба на обем и може да види „крайния резултат” още преди да е извършил манипулацията. Гарантираме ви, че ще напуснете кабинета по-усмихнати от всякога.

Често по повърхността на кожата има и следи от слънчева увреда. За да имаме завършен резултат процедури като фотоподмладяване, микродермабразио или химичен пилинг ще помогнат да възстановим равномерността на тена и блясъка на кожата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *