Пилинг сега?!

Peeling

Кожата като най-големият орган на човека е изложена на всички въздействия на околната среда. През лятото по-малък процент от пациентите обръщат внимание на нейното състояние и на вредите, които нанася слънцето, а то е основен фактор за по-бързото стареене.

При страдащите от акне в резултат на дългото или интензивно излагане на слънце почти винаги в края на лятото и ранна есен настъпва влошаване на заболяването.

Под действие на иначе така приятните и топли слънчеви лъчи настъпва вроговяване на кожата, увеличаване на горния епидермален слой за сметка на изтъняване на дермата, където се намира важният колаген. Неговите влакна изтъняват и се накъсват, намалява и хиалуроновата киселина. UV-лъчите водят също промяна на ДНК на клетките. Започват да се откриват признаци на фотостареене, като загрубяване на кожата, загуба на еластичност, поява на повече бръчки и пигментни петна, дехидратация, разширени капиляри.

Есенният сезон е най-подходящият период за провеждането на всякакви естетични и дерматологични процедури, тъй като тенът вече избледнява и липсва интензивно слънцегреене. Това е времето да се погрижим за кожата си, която след това ще ни се отблагодари със свежест  и красота. Тук е моментът, когато трябва да направим и първия си пилинг за сезона.

Химичният пилинг е процедура, при която се предизвиква контролирано премахване на повърхностните слоеве на кожата чрез нанасяне на различен вид химичен агент. В зависимост от използвания продукт и техника пилингите могат да бъдат – повърхностни, средно – дълбоки и дълбоки. Прилагат се както за поддръжка след определена възраст, така и за отстраняване на някои кожни дефекти. В най-общи линии водят до изглаждане и подобряване вида на кожата. Допълнително някои от видовете киселини имат подчертан анти-акне ефект, като това се отнася както до състояния с активно акне, така и при последиците от него – повърхностни белези, разширени пори. За лечение на акне се ползват основно – салицилова, гликолова, пирувикова киселина в различни проценти, понякога се прилагат комбинации от тях.

С възрастта кожата се изсушава, загрубява и уплътнява (увеличаване на роговия слой). Ето защо е добре през есенно-зимния период ежегодно след определена възраст да се прилага серия от плодови пилинги. 

 Какви резултати да очаквам

–          кожата ви ще има повече тонус;

–          ще изглежда по-мека и гладка;

–          петната от слънцето ще са избледнели;

–          порите ще са свити;

–          фините линии и бръчки ще са намалени;

–          предотвратяване появата на нови бръчки за определен период;

–         намаляване релефа на дълбоките бръчки.

Коментари (9)

  • Д-р Катя Паскова

   Здравейте,
   Този месец цената на пилинга е в промоция – 70лв.
   Поздрави!

 1. Виргиния

  Бих искала да попитам пилингът до кога ще бъде в промоция, благодаря.

  • Д-р Катя Паскова

   Здравейте,
   Промоционалните ни цени може да следите на сайта ни http://www.dermavita.bg!
   До 10-то число всеки месец се обновяват.
   Поздрави!

 2. Методиева

  Преди около 2 месеца си направих пилинг при Вас и съм впечатлена колко добре се повлиях.
  Благодаря Ви!

 3. Слава

  Препоръчва ли се химичен пилинг по време на бременност?

  • Д-р Катя Паскова

   Здравейте, Слава!
   По време на бременност не се препоръчва химичен пилинг. Ако кърмите след това – също!
   Поздрави!

 4. Марена

  Цената на пилинга каква е?В Бургас има ли такъв център за химичен пилинг?

  • Д-р Катя Паскова

   Здравейте, Марена,

   Зависи какъв пилинг ще правим – между 80 и 150 лв. като са необходими поне 3 процедури за добър ефект. Нямаме център в гр. Бургас. Клиника „Дерма Вита“ е в София.

   Поздрави,

   Д-р Паскова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *