Пилинг АМЕLAN или най-ефективната избелваща терапия

05.01 - peelingАктиничното (соларно) стареене на кожата е сред най-новите заболявания в световен мащаб. Причинява се от вредното действие на ултравиолетовите лъчи (UVA и UVB), а 90 % от стареенето на кожата е именно от тяхното влияние.
Състарената от слънцето кожа е груба, отпусната, с бръчки и се характеризира с наличието на много пигментации (кафяви петна). Пигментациите са участъци с натрупано сериозно количество от пигмента меланин. Такива петна могат също така да се получат по време на бременност (мелазма), вследствие употребата на хормонални контрацептиви, както и при наличието на кисти на яйчниците.
Сред препоръчваните процедури срещу проблема хиперпигментация са терапиите, които спират процеса на меланогенеза (образуване на пигмента меланин). Комбинират се с последваща домашна грижа с избелващи продукти и ефективна, целогодишна фотозащита. Избелващият пилинг AMELAN® е една от най-ефективните избелващи процедури в света. Тя е с патент и гарантира премахването на всякакъв вид петна с меланинов произход в рамките на 20 дни. Комбинира бързо избелващо действие и слаб до липсващ пилинг ефект.
Терапията АМЕЛАН протича в следните стъпки:
1. Лицето се почиства.
2. Нанася се кремообразната текстура на пилинга като маска на лицето. Не се отмива в клиниката!
3. Пациентът напуска клиниката с текстурата върху лицето си.
3. Пилингът действа до 8 часа (продължителността е по преценка на дерматолога!)
4. Пациентът измива с вода лицето и действащия субстрат. След процедурата кожата е зачервена, може да се появи залющтване и е добре да се предвидят 2-3 дни домашен престои. В клиниката на пациентите ще бъде даден допълващ пилинга крем за продължително третиране у дома само на зоните с петната.
В следващите 3 седмици е препоръчително да се нанася 2 пъти дневно силно хидратиращ крем. Съществено е да се избягват слънчевите лъчи.
Изсветляването на кафявите петна започва около седмица след стартирането на терапията и зависи от типа кожа. При тъмна кожа (фототип IV и V) петната изчезват след 8 до 10 дни, а при светъл тип (фототип I -III) те изчезват между 8 и 21 ден. В 99 % от случаите намаляването на интензитета на петната е около 95 %.
Важно: Резултатите зависят и от системната употреба на подходяща избелваща грижа в домашни условия.
AMELAN се характеризира със следните възможности и предимства:
– пилингът е много ефективен при всеки тип мелазма;
– при пациенти фототип IV и V пилинг Amelan е единствената алтернатива за третиране на хиперпигментни петна;
– може да се провежда по всяко време на годината и все пак з анашите географски ширини най-подходяща е зимата;
– излагането на слънце не води до повторната поява на петната;
– пилингът е напълно безопасен.
Пилинг АМЕЛАН повлиява и белези от акне.
Процедурата в Дерма Вита се извърша от опитен дерматолог.

Коментари (8)

  • Д-р Катя Паскова

   Здравейте!
   Цената за цялото лице е 350лв.
   Поздрави

 1. Hebergement web

  Преди близо година забелязах, че са се появили пигментни петна по лицето ми. Ползвах избелващи лосиони, кремове, но нищо не помогна. Сега дори малко са се уголемили. По принцип аз не стоя много на слънце и винаги предпазвам кожата на лицето си от слънчева светлина. Понякога ползвам само увлажняващ крем. С какво може да се премахнат тези пигментации най- ефективно?

  • Д-р Катя Паскова

   Здравейте,

   Правилно сте се ориентирала, че за решаване на Вашия проблем е подходящо да направите няколко процедури химически пилинг за избелване (било то Амелан или друг по преценка на дерматолога след извършване на клиничен преглед). Предлагаме Ви да си запишете час за преглед през есента, за да можем да направим и процедурите. През летния сезон пилингът и останалите процедури за избелване са противопоказани, защото са свързани с риско от още по-силна пигментация. За да предпазите кожата си от задълбочаване на проблема е уместно да използвате ежедневно слънцезащита с SPF фактор 50.

   Поздрави

 2. Елизабет

  Здравейте!
  Бих искала да разбера дали процедурата е подходяща за появата на пигментни петна по деколтето?

  • Д-р Катя Паскова

   Здравейте

   Здравейте,
   Без преглед трудно може да се прецени какъв е най-подходящия метод. Имаме и лазерни процедури, които често прилагаме върху зоната на деколтето.
   Заповядайте на една консултация в МЦ „Дерма Вита“.

   Поздрави
   Д-р Паскова

 3. Ваня

  Пилинг Амелан противопоказан ли е за бременни?

  • Д-р Катя Паскова

   Здравейте

   Всички по-агресивни процедури са противопоказни по време на бременост включително и пилинг Амелан

   Поздрави
   Д-р Паскова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *