МОЯТА БОТОКС ПРОЦЕДУРА

РЪКОВОДСТВОТО ЗА ОТЛИЧНИ, БЕЗОПАСНИ БОТОКС РЕЗУЛТАТИ

Ботоксът е най-търсената , най-популярната и най-правената процедура на всички времена, но това вече го знаете. За съжаление много малко хора споделят за своята ботокс процедура. Затова все още съществуват митове около ботокса, като „замръзналото” лице, падане на веждите и т.н. За да развенчаем митовете изготвихме това ръководство за добра ботокс процура, независимо дали е вашият първи ботокс или вече имате известен опит, това ръководство ще ви е от полза. Ето и най-важните въпроси, за да сте наясно какво да правите за отлични ботокс резултати:

КАК ДА НАПРАВЯ БОТОКС ПРОЦЕДУРА, БЕЗ ДА ИЗГЛЕЖДА, ЧЕ ИМАМ БОТОКС?

Практиката на вашия дерматолог е от изключително значение. Изберете лекар с опит, който ще ви постави по-малко количество първоначално. Така ще избегнете замръзналото лице. Д-р Паскова е дерматолог с над 20 години опит в поставянето на ботокс и филъри. В нейната практика, тя поставя винаги първоначално по-малко количество, след което по време на контролен преглед, ако се налага се поставя още. Този начин на инжектиране, предпазва пациента от „замръзнало” лице. Превантивният ботокс или т.нар. „baby botox” е много известен в САЩ. Тази процедура се характеризира с поставяне на много малко количество ботокс, на пациенти около 20 годишна възраст. Проучванията показват забележителни резултати при тези пациенти, когато навършат 30 години.

ВЯРНО ЛИ Е, ЧЕ НАВЕЖДАНЕТО ИЛИ ПОЛЕТА ЩЕ ПОВЛИЯЯТ НА МОЯТА БОТОКС ПРОЦЕДУРА?

Желателно е да не лягате и да не се навеждате 4 часа. Избягвайте сауните и парните бани поне 5 дни след процедура. Хубаво е да не се качвате на самолета веднага след ботокс процедурата, но не е контраиндикация.

КАК МОГА ДА НАМАЛЯ РИСКА ОТ СИНИНИ?

При убождане в зоната е възможно да останат малки синини или подувания. Вземете арника превантивно, няколко дни преди процедурата и 2-3 дни след това. Избягвайте алкохола деня преди вашия час за процедура, добре е да не приемате и съдоразширяващи противъзпалителни, като аспирин, ибупрофен, рибено масло и омега 3 – всички те правят появата на синини по-вероятна. Пропуснете тренировката: Не защото е опасно или вредно за ботокса, а защото увеличава риска за поява на синини и оток.

КАК ДА УДЪЛЖА ДЕЙСТВИЕТО НА БОТОКСА?

Комплексното третиране на проблемната зона и околните, ще спомогне за по-дълготрайни резултати. Също така, когато третирате само една зона, вие ще забележите недостатъци в околните участъци много повече. Представете си,че премахнете бръчките на челото, а тези между веждите останат. Това ще ви накара да се фокусирате върху този проблем, дори и да не сте го забелязвали преди това. Добрият лекар ще ви изготви цялостна програма за подмладяване и поддържане. Понякога комбинацията с други естетични процедури, може да удължи действието на ботокса.

КАКВО КОЛИЧЕСТВО БОТОКС ТРЯБВА ДА МИ ПОСТАВЯТ?

Това е строго индивидуално. Много пациенти правят запитване за цената онлайн и така рискуват да бъдат заблудени. Понякога първаночално съобщената цена, е много по-ниска в действителствителност, защотото пациента има нужда от малко количество и обратното, ако се третира и съседна зона или имате нужда от повече ботокс, може да бъдете неприятно изненадани. В добрите клиники ботокс цената се определя на базата на поставените единици (използваното количество), след консултация. Ако вашият лекар, без консултация, може да определи цена, имайте едно на ум.

Ако се притеснявате дали ще изглеждате естествено, обсъдете желанията си с вашия дерматолог –  бъдете изрични, че за вас малкото е много и държите на естествен вид, ако се усъмните в компетентноста на лекаря, тръгнете си веднага.

ИМА ЛИ ЗНАЧЕНИЕ МАРКАТА НА БОТУЛИНОВИЯ ТОКСИН?

Категорично, ДА! Ботулиновият токсин или ботокс, трябва да бъде регистриран за безопасна употреба в съответната страна, в която се намирате. Това означава, че вносът, качеството и безопасността на препарата са гарантирани. Винаги се интересувайте коя марка ботулинов токсин ще ви бъде поставена и дали е регистрирана за безопасна употреба. Не правете компромис, като поставяте ботокс в съмнителни салони за красота от неспециалисти, заради ниската цена. Най-важното е да изберете серитифициран лекар и клиника, които спазват хигиенните изисквания и работят само с регистрирани продукти. Вашата безопасност е на първо място!

В клиника Derma Vita се грижим за красивия и естествен вид на нашите пациенти вече над 17 години. Ако все още имате въпроси за вашата ботокс процедура или искате да запазите час за консултация, може да се свържете с наш сътрудник на тел.: 0884 94 95 81 и 02 / 962 25 33(44)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *