Комбинация за красота…под повърхността

Д-р Катя Паскова разчита тайния шифър на комбинираната терапия

dr paskova

Д-р Паскова, вероятно чувате този въпрос често, но има ли рецепта за това как да запазим младостта?

Няма един универсален метод или процедура, за да запазим кожата млада. Стареенето е процес, който започва под повърхността на кожата, много преди видимите външни признаци и няма как да го спрем, но може да го забавим. Правилната и последователна грижа ще ни се отблагодари във времето. Вече се предлагат отлични решения, съобразени със забързаното ни ежедневие. Може да направим процедура в обедната почивка, да комбинираме методи и техники и да получим бързи и дълготрайни резултати.  Преди 15 години възможнoстите бяха много по-ограничени.

Какво е най-съвременното решение за борба с бръчките?

Най-важна е правилната оценка на състоянието на кожата и индивидуалният подход към всеки пациент. В съвременната естетична медицина комбинираните терапии са разковничето към естествено красивата, млада кожа. Първо задействаме процесите на стягане и регенеране на кожата с ULTRAFORMER III и след това прилагаме колагеностимулиращ филър за обемно контуриране и лифтинг – RADIESSE®. Тази комбинация стимулира всички слоеве на кожата от повърхността – до най-дълбоката възможна точка – SMAS слоя, покриващ мускулите.

Защо препоръчвате точно тази комбинация?

За да дадем цялостно решение на проблема със стареенето, трябва да повлияем всички слоеве на кожата. Прилагането на ULTRAFORMER III задвижва и стяга, съществуващите колагенови връзки в кожата, от друга страна премахва прекомерните натрупвания на мазнини в някои зони, като брадичката, около устата, долна част на лицето. С действието си върху всички слоеве, цялостно регенира и стяга кожата. След като сме стартирали всички тези процеси, прилагаме филър за обемно контуриране и лифтинг – RADIESSE®. Филърът работи по два различни начина. През първите три месеца действа като попълнител, връща обема и намалява появата на бръчки. След това микросферите в гела стимулират производството на колаген, еластин и растежа на тъканите в и около зоната на инжектиране. С течение на времето гелът се абсорбира от организма, докато образуването на колаген продължава. По този начин комбинараната терапия стимулира дългосрочното поддържане на млада и здрава кожа.

Всеки ли може да се възползва от комбинираните процедури?

Необходима е консултация с дерматолог преди да се прибегне до каквито и да било решения. Самоназначаването на терапия е грешен подход. Случвало се е пациент да поиска процедура, като на негов познат, заради добрите резултати, но не винаги работещата терапия за един е правилна – за друг пациент. Тук ще отбележа,че възрастта за първа процедура пада. Ако имате признаци на страреене като бръчки, отпуснат контур и загуба на обем и елaстичност, то стартирането на анти-ейдж програма е наложително. Комбинираната терапия дава отлични резултати и при мъже. И ULTRAFORMER III, и RADIESSE® са изключително подходящи и за мъжката кожа.

Напоследък все по – често се говори за безопасността в естетичната медицина. До колко безопасни са ULTRAFORMER III и RADIESSE?

ULTRAFORMER III и RADIESSE® имат одобрението на Американската асоциация по храните и лекарствата (FDA), която регулира безопасността на всички медицински, козметични и хранителни продукти в САЩ. Това е един от най-строгите регулаторни органи, за който продукта и технологията, освен осигуряването на безопасност, трябва да докажат и качество, и положителни резултати. За безопасността трябва да гарантира и вашият лекар, който компетентно да прецени подходящата терапия и да приложи апаратната техника и поставянето на филъра. И не на последно място е личната отговорност на пациента, стриктно да спазва всички препоръки на лекаря, за това какво да не прави след процедурата.

 

За допълнителна информация – www.dermavita.bg

Повече за кампанията ВИЖ ТУК

*интервюто е публикувано в online сп. ELLE

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *