Как в „Дерма Вита“ прилагаме нови световни методики и технологии

Д-р Паскова, какви са тенденциите в есте­тичната дерматология?

Естетичната дерматология е една от най- бързо развиващите се области на медицината. Тенденциите в световен мащаб залагат на на­туралния външен вид и неинвазивните методики. Търси се естествената мимика на лицето, следват се пропорциите и симетрията. Красотата е в хармонията.

Като тенденция в момента, можем да посочим изместването на фокуса от лицето – поставяне на филъри и ботокс, към естестичните процедури за тяло. Причините са ясни – надномено тегло, стрес, неправилно хранене, намалена физическа активност. Но да не забравяме, че погледа започва от лицето и тогава преминава към тялото, затова работете върху двете, ако искате да сте неотразими!

Отчитайки факторите на стареене в наши дни – стрес и замърсяване , науката се насочва към едно по-цялост­но анализиране на кожата и подлежащите и тъкани. Това въведе комбинираните терапии – апарати, инжекционни – ботокс и филъри и козметични процедури, с които се постига ес­тествен вид.

Напоследък се прокрадва и едно смело мнение, че оперативната хирургия започва да се измества от неоперативната.

През последните няколко години рязко нара­ства и броя на мъжете, които искат да изглеж­дат по-привлекателни и по-отпочинали. Спо­ред проучване за 2014 година, 13% от клиентите за всички направени не-хирургични процедури са мъже. На първо място в топ 5 на тези процеду­ри е ботулиновия токсин, следван от хиалу­роновата киселина, процедурите за епилация, лазарен пилинг и микродермабразио.

Как в „Дерма Вита“ прилагате нови световни методики и технологии?

Днес естетичната медицина изисква много познания, особено анатомични и не може да има добри резултати, без внедряване на новости. Посещавайки всички големи конференции и обучения, аз и моя екип, следим новите световни тенденции и технологии, които след това прилагаме в Дерма Вита.

„Дерма Вита“ е единствената клиника в България с 9 лазер­ни апарата, които могат да решат всеки дер­матологичен проблем. Преди 15 години, въведох фотоподлмадяването – IPL, която все още е една от най-добрите технологии за лечение на петна, капиляри и стимулация на ко­лагена. А преди 2 години и HIFU- най-новата технология за безоперативен лифтинг, с която сме първи в България. Днес няма модерна клиника по света, която да работи без нея. Като тренер на Allergan, въве­дох в естестичната дерматология и най-модерния метод за лифтинг на лице­то с MD кодове. Това са доказани технологии, с които се работи от Лос Анджелис и Лондон до България. Горда съм да се нардя до тези клиники.

Тази есен предстои стартирането на нов про­ект, който ще завърши цикъла на обслужване в моята клиника.

Кои са основните проблеми при управлението на здравен бизнес и как ги решавате?

Ако може да се нарече така, но проблем напо­следък определено има с появилите се инвес­титори в бранша. За съжаление се появиха клиники, предлагащи процедури на всяка цена, без да се съобразяват с индивидуалните нужди на па­циента, а единствено с цел печалба. Смятам, че това е недопустимо и затова бих посъветва­ла вашите читатели да проучат добре лекаря, на който да се доверят. Със сигурност едно мога да заявя, че нивото на българската дермато­логична школа на моето поколение е изклю­чително висока.

При нас са идвали пациенти, разочаровани от последиците след направени интервенции в други клиники, които ние коригираме. Разликата усещат веднага, откривайки ефекта на качествените материали и професионалното изпълнение при нас. По този начин изграждаме доверие у па­циентите си вече 15 години.

В нашата клиника обръщаме внимание на индивидуалните характеристики на всеки и значимостта от консултация и диалог. Всяка терапия се дискутира с пациента, съо­бразно специфичните му нужди и финансови възмож­ности.

Въпреки всичко, като дерматолог с дългогодишен опит, смело мога да заявя, че дерматологичните услуги, които се предлагат в България са на едно високо, конкуретно ниво, спрямо другите страни. Благодарение, на което имаме много чуждестранни пациенти, живеещи в България, а в периода на отпуските, през летните месеци и българи живеещи в чужбина.

Философията ми като специалист дерматолог включва убеждението, че красотата преди всичко е хармония в пропорциите и е допустима всяка корекция, но с мярка!

 

материала е публикуван в сп.Forbes/ бр.63/ юли 2016

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *