Какво трябва да знаете преди лечение за премахване на двойната брадичка?

Проблемът със субменталната пълнота или т.нар. двойна брадичка е често срещан. Получава се при образуване на слой мазнини под брадичката. Причините не винаги са в наднорменото тегло и дори пациенти със слабо телосложение са засегнати. Генетиката, загубата на мускулна еластичност или слабата кожа, вследствие на стареене и увреждане от слънцето, също могат да причинят този проблем. Двойната брадичка често е причина за ниско самочувствие и самооценка, както при жените, така и при мъжете. Най-новият продукт на Allergan® на базата на дезоксихолева киселина е радикалното решение за пациенти със субментална пълнота.

Синтезираната дезоксихолева киселина е вид жлъчна киселина, която се произвежда от черния дроб. Нейната роля е да разлага мастните компоненти на храната. Най-новото откритие на учените е, че тази киселина успешно топи мазнините в двойната брадичка.

Подходяща ли е за вас тази иновативна процедура?

Дезоксихолевата киселина е предназначена за лечение на мъже и жени които имат умерена до тежка изпъкналост или пълнота, свързани с прекомерната мазнина под брадичката и не желаят оперативна намеса. Важно е да знаете, че не всеки пациент е подходящ за терапия с дезоксихолева киселина. Необходима е консултация с добър специалист, с необходимата квалификация, опит и познания на субменталната анатомия, за да си гарантирате безопасен и ефективен резултат.

Процедура в обедната почивка!

KybellaWoman1ManBA

Процедурата се извършва, като се поставят серия от инжекции в засегната област и трае около 15-20 минути. Когато се инжектира в подкожната мастна тъкан, дезоксихолевата киселина разрушава мембраната на мастните клетки и разгражда мазнините, съдържащи се в тях. Веднъж разрушени, тези клетки не могат да съхраняват или натрупват мазнини отново. Не сте ограничени да извършвате ежедневните си задачи, веднага след процедурата. Резултатите се разгръщат постепенно в следващия месец до месец и половина след терапията. Предимството на терапията с дезоксихолева киселина е, че след постигне на желания естетичен резултат, последващо лечение не се налага.

Възможни странични ефекти.

При лечение с дезоксихолева киселина пациентите съобщават за лек оток след процедурата, което означава, че продуктът работи. Възможно е да се наблюдават някои нежелани реакции, като зачервяване, зони на подуване и изтръпване или сърбеж в зоната на лечение. Обикновено поставянето на студен компрес в продължение на 10-15 минути помага за отшумяването на страничните ефекти. Свържете се с вашия лекар, при появата на нежелани реакции.

Ако двойната брадичка е причината за вашето безпокойство и ниско самочувствие, не се колебайте да проучите дали сте подходящи за лечение с дезоксихолева киселина. Не забравяйте, че само регистрираните продукти ви гарантират безопасност и положителен ефект.

В България единственият регистриран продукт дезоксихолевата киселина е: BELKYRA® на Американската компания Allergan.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *