Какво съдържа мезотерапията и за кого е подходяща

Всички искаме красива кожа. Много често обаче се сещаме, че трябва да се погрижим за кожата си чак след като се погледнем в огледалото и видим конкретен дефект. Докато най-правилният подход би бил да се научим да предпазваме кожата си от вредните въздействия и да вземем необходимите мерки още преди появата на кожните несъвършенствата.

Няма по-подходящ сезон да обърнем внимание на профилактиката по отношение на здравето на кожата от лятото, когато ултравиолетовите лъчи са силни и заплашват да увредят кожата ни. И докато на всички ни е добре познат фактът, че трябва да използваме фотозащита с висок фактор, за да се предпазим от тумори и фотостареене на кожата, доста често пропускаме да предпазим кожата си от изсушаващото действие на слънчевите лъчи. В този случай фотозащитата не помага, само хидратиращите кремове не са достатъчни, за да подхранят кожата, защото не проникват в дълбоките й слоеве.

Какво да правим?

Отговорът е мезотерапия. Тази атрактивна естетична процедура може да ни помогне да разрешим  проблема с дълбокото подхранване и хидратация на кожата лесно и ефективно. Въведена е през 50-те години на миналия век от французин, на име Мишел Пистор. Използва се в различни сфери на медицината, както за лечение на редица проблеми, така и за естетични цели. Мезотерапията е чудесна за бързо възстановяване и „съживяване” на повяхнала, дехидратирана и отпусната кожа на лицето, шията, деколтето и гърба на дланите.

Мезотерапията (от гръцки „mesos“ – среден) е медицинска процедура, при която в средния слой на кожата се инжектират различни субстанции със специфично действие:

Витамини и олигоелементи – имат антиоксидантно и подхранващо действие.

Аминокиселини – представляват градивен материал за производството на нови колагенови влакна, които в дермата съществуват под формата на мрежа и имат функция на основна поддържаща структура в кожата. По този начин доставяме на кожата така необходимите й „градивни блокчета“, за да възвърне естествено своя  тургор и еластичност.

Коензими – активират биохимичните реакции в кожата и ускоряват въстановяването на младежкия й вид.

Нуклеиновите киселини – стимулират синтетичните процеси в кожата.

Растителни стволови клетки – Епидермисът постоянно се подновява чрез излющване на старите мъртви клетки от повърхността му. Този процес е много динамичен и постоянен във времето и се осъществява от един единствен тънък слой стволови клетки в основата на епидермиса, които бързо се делят и диференцират. Растителните стволови клетки, разбира се, не могат да заместят нашите собствени кожни стволови клетки, но е доказано, че имат способността да предпазват останалите клетките на кожата, така че те да живеят по-дълго. По този начин се стимулира регенераторната способност на епидермалните стволови клетки.

Хиалуронова киселина –  е глюкозаминогликан, основен компонент на междуклетъчното вещество в дермата.  Нейната способност да задържа вода е есенциална за еластичността и тонуса на кожата.

Всички тези елементи в комбинация имат мощно ревитализиращо действие върху третираните зони.

Финалният резултат е кожа, изглеждаща по-млада, по-сияйна и по-стегната.

За постигане на оптимален ефект е необходимо да се направят поне 3 процедури през 7-10 дни, след което е желателно извършването на поддържащи процедури – първоначално веднъж месечно, а в последствие – веднъж на 3 месеца.

Освежете и вие кожата си през лятото с мезотерапия. Запишете си час още сега на тел. 02/ 962 25 33(44) и 0884 94 95 81

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *