БИОстимулация на кожата чрез светлинна терапия

Защо LED светлинната терапия завлядя холивуд и с какво допринася за красивата кожа? Ще отговорим на тези и други въпроси за LED терапията, която подобрява външния вид.

led terapiq

LED терапия

В Лос Анджелис превърнаха LED терапията в най-модерната грижа за кожата. В меката на естетичните предложения, медицинската LED терапия доказа своите ползи. Това е така, тъй като все повече потребители предпочитат неинвазивни, естествени и безболезнени методи за запазване на красотата си. Скептично се чете и проверява всичко и пациентите са все по-претенциозни що се отнася до грижата за кожата – и това е страхотно. Никой не иска да пилее трудно спечелени пари на вятъра. А ЕКО и БИО процедурите, които естетствено възстановяват кожата, са най-желани.

 

Ето какво представлява LED терапията:

LED терапията представлява светлинно лечение, чрез специална диодна светлина (различна от обикновените диодни лампи). Различният цвят на светлината се използва за разрешаването на различен проблем. LED терапията се извършва чрез синя,червена или микс от двете светлини. Синята светлина се използва най-вече за успокояване на активно акне – има антисебореен, комедоноотстраняващ и антимикробен ефект. Червената светлина има противовъзпалителен ефект и се прилага за анти –ейдж грижа – увеличава притока на кръв и кислород и води до синтез на нов колаген. Избраното лечение варира от къси до дълги дължини на вълните и се определя според проблема. В клиника Derma Vita може да намерите професионална, медицинска LED светлинна терапия.

led-svetlinna-tqrapiq

LED светлинна терапия

Как работи LED терапията?

Светодиодните стойности за диод, излъчващ светлина, произвеждат терапевтични дължини на вълните (дълги и къси), на светлинната енергия. Веднъж получен от дермалните клетки, той се превръща в АТР (основен компонент на клетките за производство на колаген и еластин). Доказано е, че LED терапията е изключително ефективна, като реакцията на кожата се задейства и резултатът е по-плътна кожа и сияен тен. Освен това LED терапията е страхотен метод за подобряване тонуса на кожата.

 

Проучванията показват, че LED терапията помага при:

  • Увеличаване производството на клетки от източник на енергия на организма – ATP (аденозин трифосфат)
  • Намалява зачервявания, подуване и натъртване и ускорява заздравяването на раните
  • Стимулира свиването на мастните клетки, стимулира производството на колаген и увеличава циркулацията на кръвта
  • Помага за освобождаването на азотен оксид
  • Предотвратява увреждането на клетките, причинено от свободните радикали
  • Защитава кожата от UV щети
  • Освобождава ендорфините за потискане на болката

 

Колко време отнема LED терапията ?

LED терапията е с продължителност 15-20 мин. и единственото, което усещате е приятно затопляне на лицето. Подходяща е за тийнейджъри с акне и белези от акне, както и за първи признаци на стареене.  

Курсът на терапията се провежда два пъти седмично за 4-6 седмици (8 до 12 терапии). Цената за медицинска LED терапия е 30 лв. на процедура, като при закупуване на пакет, получавате отстъпка. Ако сравните ползите от LED терапията, ще се съгласите,че цената е страхотна за резултата, които получавате.

След като сте спазили курса на лечение, може да се нуждаете само от една или две LED терапии всяка година, за да запазите резултатите.

 

Има ли противопоказания LED терапията?

Накратко, не. LED терапията, няма никакви противопоказания и може да се прилага при всички типове кожа. Въпреки това, както при всяко лечение, винаги следвайте инструкциите на вашият лекар.

 

За допълнителна информация за мединската LED терапия на Derma Vita, може да се свържете с нашите специалисти на тел.: 0884 94 95 81

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *