Без целулит в началото на пролетта

beautiful-cute-cute-sexy-girl-spring-fashion-flowers-Favim.com-201659Идеалното тяло е мечта за всяка от нас. Има ли тайна за строен силует?
Знаете, че магическа формула няма. От години лекарите се опитваме да научим пациентите,  че всичко е в количеството и в комбинирането на изпитани практики. Винаги съветвам по време на курс за лечение на целулит или наднормено тегло, да се включи и балансиран хранителен режим, с поемане на много течности. Комбинацията от иновациите сред машините и добър дерматолог гарантира реални резултати.

Не е разумно да очакваме промяна от еднократно посещение?
Да, не очаквайте. Терапевтичните курсове за стягане и борба с целулита включват серия посещения.  Както целулитът не се появява за седмица, така и няма как да се повлияе за този период. За щастие в природата на жената е да е упорита и това й помага да се пребори с този проблем. Доброто здраве и самочувствие също са ни любими и на прага на пролетта е подходящ момент да започнем с грижите за стегнато тяло.

Какво представлява лимфният дренаж и защо е необходим за поддържане на добро здраве?
Лимфният дренаж е отлична терапия за въздействие върху меките тъкани на тялото, за премахване на излишните течности и продукти от обмяната на веществата по лимфните съдове. При нормални обстоятелства по лимфните пътища в тялото преминават около 4 литра течност дневно. Лимфната система играе жизнено важна роля в имунната система на организма.

Lymphastim
Защо избрахте да работите във вашата клиника с апарата Lymphastim на компанията BTL?
Lymphastim е най-високият клас апаратура за лимфен дренаж на пазара. Пациентите споделят, че терапията им носи приятно чувство на лекота и отпускане още след първата процедура. В Дерма Вита препоръчваме комбинацията от Acoustic Waves с Lymphastim и за пълен релакс – сесия с LED леглото Chromospace. Чрез акустичните вълни целулитът се разбива, а посредством лимфния дренаж се изхвърлят натрупаните мастни образования. LED леглото Chromospace пък възвръща еластичността на кожата на цялото тяло. Тройната комбинацията е безспорна алтернатива на липосукцията.

Как протича процедурата с апарата Lymphastim?
Пациентът ляга удобно със своето облекло и му се поставят маншети на краката, ханша и корема. Тази „дреха“ по време на терапията се изпълва с въздух, който мени обема си и по този начин притиска и задвижва лимфния поток. Апаратното масажиране изтласква застоялата лимфна течност чрез многокамерните маншети тип панталон, в които се нагнетява въздух с определено от лекаря налягане. Приятно е. Пациентът може да релаксира със списание или дори да подремне.

За кого е подходяща терапията Лимфастим и какви проблеми се решават с помощта й?
Терапията се препоръчва за всеки, който иска да повлияе гладкостта на кожата си и да се отърве от целулита. С Лимфастим се осъществява и детоксикация, която насърчава естествените функции на организма за пречистване от токсини. Ревитализирането на тъканите води до отслабване и придаване на по-естетична форма, като същевременно се подобрява и тонуса на кожата. Може да се каже, че процедурата на практика се явява и профилактика против стареенето.

Какъв е препоръчителният брой процедури, за да се постигнат добри резултати?
Терапевтичният курс включва 8-10 процедури, два пъти седмично по 30-40 минути.

Има ли противопоказания за провеждане на Лимфастим?
По време на бременността не е препоръчително да се извършва. Някои състояния също изключват терапията, например дълбока венозна тромбоза, наличие на болка или изтръпване на краката,  остра инфекция на засегнатия крайник, сърдечна недостатъчност, остри заболявания и наличие на медикаментозно лечение към момента на процедурите. Иначе сезонна зависимост няма, и както вече казах, комбинира се отлично с други процедури.

Материалът е публикуван в сп. Beauty woman 1/2016.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *