Всичко, което трябва да знете за неоперативния HIFU (хайфу) лифтинг

Хайфу, дерма вита

Технологиите във всяка сфера се стремят да ни дадат максималното с минимално усложнение, така е и в естетичната медицина. Последните години на пазара се появиха различни високотехнологични машини, които предлагат отлични резултати, без да е необходимо да си оставате у дома за възстановяване.Сред тях една от най-нашумелите технолии е HIFU (хайфу)– на апарата Ultraformer.

Апаратът ефективно третира повърхностните и дълбоки слоеве на кожата, както и повърхностната мускулна апоневротична система (SMAS), слоят покриващ мускулите, с трислоен ефект на повдигане. Чрез терапията се нагряват и стимулират съществуващите колагенови влакна, което ги кара да се сгъстяват и скъсяват, това ви дава резултат на дългосрочно стягане и повдигане. Ултразвукът с висока интензивност в момента е единственото неинвазивно медицинско устройство, което позволява най-дълбокото проникване на енергия, насочващо дълбочини от 1,5 мм, 3 мм и 4,5 мм, за лицето и 6мм, 9мм и 13 мм за тялото, като повдига и стяга кожата в третираната зона. Благодарение на високото количество енергия, която Ultraformer HIFU излъчва, той се прилага и за разтопяване на мазнините в лицето и тялото, докато стягате областта. Това е особено полезно за лифтинг в долна част на лицето, двойна брадичка, стягане на шията и особено за намаляване на мазнините около ъгъла на устата. В зоните на тялото тази терапия е отлична за прилагане на всички места, където кожата е отпусната, но освен това в зоната има излишни мазнини.

Хайфу, дерма вита

Важно да се знае за тези технологии е необходимостта от правилното им приложение. За да се срещнат индивидулните нужди на пациента с добрите резултати е необходимо терапевта да е преминал нужното обучение. Първата и най- важна стъпка е консултацията по време на която да се оцени състоянието на пациента, зоните които трябва да се обработят и необходимите параметри, с които ще третираме различните зони. За да получите добри резултати, освен най-добрата технология, трябва да изберете и най-добрия специалист. Технологията сама по себе си, без правилно прилагане, няма да доведе до невероятния резултат, който сте видели в рекламата. Също така, ако тези технологии бъдат приложени неправилно това, освен че няма да доведе до добър резултат, може и да навреди.

Хайфу, дерма вита

Накратко ето какви са плюсовете и минусите на процедурата с HIFU апарати:

Плюсове

 1. Неинвазивна процедура (Отлични резултати без разрези)
 2. Без време за възстановяване (Връщате се към ежедневието си непосредствено след терапията)
 3. Безопасна терапия, когато е приложена от обучени специалисти (Минимален риск от усложнения)
 4. Нужни са 1 до 3 процедури годишно (Резултати се виждат още след първата терапия и за някои пациенти тя е достатъчна)
 5. Дълготраен резултат, след постигане на желания ефект

 

Минуси

 1. Крие рискове, когато се прилага от необучени терапевти
 2. В някои зони с повече нервни окончания, може да усетите повече дискомфорт ( Зависи от прага на болка на всеки пациент )
 3. Зачервяване и лек дискомфорт в третираната зона до няколко часа след терапията
 4. За по-големите зони е нужно да отделите повече време (Например цяло лице може да отнеме до 2 часа)

 

Нашият съвет: Преди да изберете терапия не забравяйте да направите проучване. Проверете технологията, от колко време се прилага на мястото, което сте избрали да посетите и какъв опит имат специалистът, които ще извърши процедурата. Само така може да си гарантирате безопасни и дълготрайни резултати, точно като тези от рекламата!

 

 

Коментари (2)

 1. Златина Николова

  Каква е цената на една процедура

  • Д-р Катя Паскова

   Здравейте Златина,
   Цената се определя спрямо зоната и изразходваните импулси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *