Как да заменим хирургическия фейслифтинг?

фейслифтинг

Колко от вас познават някой, който си е направил фейслифтинг? А колко от вас
могат да познаят, че този човек има лифтинг, ако не знаеха? Фейслифтингът, като част от пластичната хирургия е вариант за хората, които не приемат, че с годините гравитацията все по-безмилостно води до познатото на всички отпускане и „свличане” на кожата на лицето. Но, ако се оставите само на фейслифтинг без да има възстановяване на обем, ще имате просто една опъната кожа, но в никакъв случай подмладен вид.

Какво е обемът за лицето и как ни подмладява?

Ако се вгледате в лицата на жени на възраст около 25 години, обърнете внимание на пълнотата на скулите и бузите, на меката извивка на брадичката и овала на лицето, на липсата на хлътване в зоната на слепоочията, на липсата на острота на чертите и назолабиални бръчки. Ето това е обемът!

С възрастта губим този толкова важен за младостта ни обем. В някои случаи загубата може да е по-силно изразена в едната половина на лицето или в отделни негови части. Така или иначе никой от нас не е напълно симетричен, но задълбочаването на асиметрията ни кара цялостно да възприемаме човекът като по-възрастен или остарял. Да не говорим, че е доказано, че подсъзнателно най-привлекателни за противоположния пол са хората с максимална симетрия между лява и дясна половина (малко нечестно, но доказан факт).

Така че ако сте решили, че фейслифтингът е абсолютното оръжие в борбата срещу
стареенето, е твърде вероятно да останете разочаровани. Да, ще бъдете опънати, няма да можете да захванете голяма гънка отпусната кожа, но…. се опасяваме, че ще липсва по-важният елемент на младостта – обемът!

Как да подмладим лицето, без скалпел?

Като цяло вариантите за допълнение към фейслифтинга или неговото заместване –
са няколко. Някои хора се доверяват на по-дълготрайни попълнители и изразени
стимулатори на колагеновия синтез, като Radiesse, други предпочитат класическия
вариант – филъри на базата на хиалуронова киселина, като Juvederm, а трети избират тяхната собствена мастна тъкан като обем-заместващ продукт.

Съчетания между съвременните попълнители могат да дадат впечатляващи резултати, като могат не само да отложат нуждата от фейслифтинг, а дори да го направят излишен.

Ако все пак сте решили да се подложите на лифтинг, в никакъв случай не забравяйте за обема, който ще придаде завършен вид на подмладената ви визия!